Meslek Yüksekokulumuzda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve KADES Uygulaması Eğitimi

Şiddete maruz kalan kadın ve çocuklarımızın can güvenliğini korumak, alıkonulmayı önlemek, KADES uygulamasının çalışma durumu, ulaşılabilirliği ve kullanımı hakkında bilgilendirme yapmak maksadıyla Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Müdacele Kısım Amirliği tarafından Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda 25 Ekim 2022 Salı Günü kız öğrencilerimize ve Devrekani kurumlarında çalışan kadın personellere yönelik bilgilendirme programı yapıldı.

Programa Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Müdacele Kısım Amirliği Personelleri, Devrekani İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirleri, İlçe kurumlarında çalışan kadın personeller, Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı. Programda Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Müdacele Kısım Amirliği personeli Hatice Handan KIRAN, şiddete maruz kalan kadınların yararlanabileceği haklar, şiddet uygulayan kişi hakkında alınabilecek tedbirler, şiddete maruz kalanların nerelere başvuru yapabileceği ve Kadın Acil Destek Uygulamasının (KADES) nasıl yüklenip kullanılacağı gibi konularda katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Program sonunda kadın katılımcıların hepsi cep telefonlarına KADES uygulamasını yükledi.

kades1.JPG

kades2.JPG