Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Sokak Hayvanları İçin Anlamlı Proje

Devrekani TOBB MYO öğrencilerinden bir grup, Devrekani Belediyesi’ ile birlikte Sokak hayvanları için ‘imece’ uygulaması başlattı.

Devrekani TOBB MYO Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü, proje hazırlama dersi kapsamında yapılan faaliyette öğrencilerden Tuğba Demir, Harun Cihan, Yasemin Güven, Ebru Demir, Muhibe Bıçakcı sokaklarda kaderlerine terk edilen ve ölümle pençeleşen köpek, kedi ve diğer hayvanların beslenmesi ve sağlık taramasından geçirilip tedavilerinin yapılması için harekete geçti.

Danışmanlığını Öğr. Gör. Eser Aygül’ün gerçekleştirdiği proje kapsamında Devrekani Belediyesi tarafından 7 Mayıs 2019 tarihinde sokaklardan toplanan sokak hayvanları Belediye Bakımevine getirilerek veteriner hekim Ahmet Köprülüoğlu tarafından sağlık kontrolünden geçirilerek tedaviye ihtiyaç duyanlara gerekli tedaviler uygulandı. Sağlık taraması sonrasında hayvanlar, öğrenciler tarafından beslendi. Solak hayvanları ile saatlerce çeşitli oyunlar oynayarak zaman geçiren öğrenciler, bu anlamlı projede kendilerine destek olan belediye başkanı Engin Altıkulaç’a teşekkür ederek, başta Devrekani halkı olmak üzere toplumumuzu sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Ayrıca gönüllü öğrenciler, bu ve benzer projelerin sürekliliğine vurgu yaparak öğrencilikleri süresince projeyi sürdüreceklerini açıkladı. Projede görev alan öğrenciler sağlıklı hayvanlar, sağlıklı kalpler diyerek tüm Devrekani halkını sokak hayvanları ile ilgilenmeye ve onlarla zaman geçirmeye çağırdı.