TEKMER Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Yüksekokulumuzda, 04.03.2016 tarihinde TEKMER için proje fikri üretme ve yazma semineri düzenlendi. İki seansta düzenlenen seminerin ilki saat 10.00’da yüksekokul öğretim elemanları ve öğrencilerine yapıldı. Seminerde Kastamonu Üniversitesi Ar-Ge, İnovasyon Koordinasyon Birimi Başkanı Prof. Dr. Murat ERDOĞAN ve Yrd. Doç. Dr. Tahir BENLİ ile Kuzey Data Proje Koordinatörü Funda Civek ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu Başkanı tarafından Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama, Girişimcilik Kulubü, Girişimcilik, Girişimcilik dersleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Proje fikri üretme ve proje yazma konularında da bilgilendirme yapan akademisyenler öğrencilerin projeleri nasıl üretebilecekleri konusunda detaylı bilgiler verirken, proje koordinatörü ve topluluk başkanı ise yapılan projeler ve topluluk hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Ar-Ge, İnovasyon Koordinasyon Biriminin yaptığı çalışmaların da anlatıldığı seminerin ikincisi öğleden sonra saat 14.00’te gerçekleştirildi. Öğleden sonra yapılan seminere ilçe halkı ve akademisyenler katıldı. Birimin çalışmalarının anlatıldığı seminerde öğrencilerin iş fikirleri, proje geliştirme ve finansman kaynakları masaya yatırıldı. Birimin yaptığı çalışmaların Kastamonu merkez ve ilçelerine katkı sağlamak olduğu dikkat çekilen seminerde üretilecek olan proje fikirlerinin işadamları tarafından hayata geçirilmesiyle ekonomiye katkı sağlayacağı vurgulandı.

Yüksekokulumuz ve Devrekani ilçesi için Ar-Ge İnovasyon Koordinasyon Birimi temsilcisi Öğr. Gör. Ömer KARADEMİR'dir. İlçe haklı ve yüksekokulumuz öğrencileri tarafından üretilen iş fikirlerinin Ar-Ge İnovasyon Koordinasyon Birimi'ne ulaşması için Öğr. Gör. Ömer KARADEMİR'e bildirmeleri yeterli olacaktır. Fikirler doğrudan argein.kastamonu.edu.tr adresindeki form doldurularak da gönderilebilmektedir.

Radyo Üniversite Devrekani