Meslek Yüksekokulumuz Veterinerlik Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Ertuğrul TERZİ ve Doç. Dr. Ali Eslem KADAK, 22-24 Eylül 2026 tarihleri arasında Gürcistan’ın Tiflis kentinde, Georgian National Academy of Sciences’ta düzenlenen “7th International Congress on Engineering and Life Science” adlı uluslararası kongrede Meslek Yüksekokulumuzu ve Üniversitemizi temsil etti.
Uluslararası katılımcıların yer aldığı kongrede Doç. Dr. Ertuğrul TERZİ’nin oturum başkanlığı da yaptığı kongrede ayrıca “Evaluation of in vitro Antibacterial Activity of Pomegranate Seed Extract Against Bacterial Fish Pathogens” başlıklı çalışmasını; Doç. Dr. Ali Eslem KADAK ise “Characterization of Chitosan Obtained from Aquatic Crustacean in the Western Black Sea” başlıklı çalışmasını sözlü bildiri olarak sundu.
Farklı ülkelerden akademisyen ve araştırmacıların bir araya geldiği kongrede, gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar katılımcıların ilgisine sunulurken; çeşitli disiplinlerde gelecekte gerçekleştirilebilecek ulusal ve uluslararası ortak araştırmalar, bilimsel iş birlikleri ve projeler hakkında da bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.
Meslek Yüksekokulumuz öğretim üyelerinin uluslararası bilimsel etkinliklerde Üniversitemizi temsil etmeleri, Üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerine ve bilimsel üretim kapasitesinin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.

